PVC & ALU stolarija | Proizvodnja i ugradnja | Vrhunska kvaliteta
Kontakt tel: +387 36 582 515

ALU stolarija

alustolarijaaAluminijska stolarija je, zbog odličnih karakteristika aluminijskih profila, sve češći izbor arhitekata prilikom projektovanja građevina raznih vrsta i namjena. Aluminijski profili od kojih se izrađuje stolarija odlikuju se malom težinom, velikom čvrstoćom, otpornošću na koroziju i habanje, jednostavnošću obrade profila, postojanošću na atmosferske uticaje itd., te se u potpunosti mogu vrlo jednostavno reciklirati. Profili se proizvode izvlačanjem iz visokokvalitetnog aluminija. Površinska zaštita može biti plastifikacija u bilo kojoj boji iz RAL karte ili eloksiranje u nekoliko osnovnih boja (boja aluminija, bronca ...).

Profili se u uglovima i na T-spojevima spajaju aluminijskim spojnicama te se lijepe epoksidnim ljepilom. Time se dobija čvrst i trajan spoj. Okov koji se ugrađuje u stolariju također je izrađen iz aluminijske legure i može izdržati velika opterećenja. Iz svih tih razloga aluminijska stolarija ima dugi vijek trajanja te je pogodna za ugradnju u sve građevine.

 

 

 

 

 

 

 

ALU PROZORI

aluprozorrGledajući statička svojstava aluminijum je konstrukcijski materijal, i kao takav pogodniji je za izradu prozora i vrata većih dimenzija od same drvene stolarije. Međutim kako metali dobro provode toplotu, odnosno loši su izolatori, aluminijumski prozori imaju lošija izolacijska svojstva. Međutim, uvođenjem aluminijumskog profila sa termo-prekidom, tzv. termo-mostom, poboljšane su njegove toplotne i zvučne izolacione karakteristike, ali još uvek ne tako dobro kao PVC stolarije.

kartice