PVC & ALU stolarija | Proizvodnja i ugradnja | Vrhunska kvaliteta
Kontakt tel: +387 36 582 515

Aluminijske klupice

Ugradnja aluminijskih vanjskih klupica je vrlo jednostavna na PVC, aluminijsku ili drvenu stolariju. Okapni dio je visok 25mm, a na kraju ima zavrnuti završetak zbog lakšeg otkapljavanja i čvrstoće.

Aluminijske vanjske klupice su plastificirane i vijek trajanja im je praktično neograničen. Bočni PVC završetci alu klupice onemogućavaju prolazak vode pod fasadu.

Izbor boja vanjskih klupica je određen RAL kartom tako da se može plastificirati klupica prema boji Vaše stolarije.

 

Aluminijska vanjska klupica sa PVC bočnim završetkom


alu-klupica-srebrna

Posebno treba paziti kod izmjere i montaže aluminijskih klupica kako bi PVC bočni poklopci aluminijske klupice bili postavljeni tako da fasada na bočnom zidu (špaleti) završi ravno sa PVC bočnim poklopcem klupice.

Sa postavljanjem PVC bočnog poklopca, završetak, aluminijske klupice osigurava kvalitetan odvod vode od zida i fasade. Primjer ugradnje vanjske klupice se može vidjeti na slici ispod.

pvc-bocni-zavrsetak

Ako se aluminijska klupica ugradi pravilno prilikom padanja kiše ne čuje se ništa veća buka nego kod bilo koje druge klupice. Ali ako ispod vanjske klupice ostane šupljina i klupica je postavljena praktično u zraku, a samo vijcima pričvršćena za pvc stolariju onda je normalno da zbog efekta zvučne kutije se čuje udaranje kapi kiše po aluminijskoj klupici.

Postoji i dodatni pribor i originalni elementi ako je potrebno spajati dvije ili više vanjskih klupica u jednu cijelinu. Tako imamo plastificirani ravni spoj, kutni spoj pod 90° na van i kutni spoj pod 90° na unutra za aluminijske klupice. Postoje i razni originalni nosači ako želimo ugraditi puno širu klupicu od vanjskog ruba fasade.

kartice