PVC & ALU stolarija | Proizvodnja i ugradnja | Vrhunska kvaliteta
Kontakt tel: +387 36 582 515

EXTE ELITE

elitekutEXTE ELITE XT kutija veličine 200 x 220 i 240 x 255 sa prikazom otvaranja za održavanje sa unutrašnje strane i integriranom komaricom između roletne i prozora.

Sa svojim principom platforme EXTE ELITE sistem kutije za roletne nudi optimalno rješenje za svaku situaciju.

U klasičnom dizajnu poklopac za održavanje otvara se sa unutrašnje strane. To omogućuje najširi mogući pristup za održavanje roletni i unutarnjim dijelovima.

Opcija postavljanja komarice sa i bez aluminijske zaštite je moguća pri ugradnji kutije ili naknadno po zahtjevu kupaca.

 

exte-str3ODRŽAVANJE I OTVARANJE

Kompletan dizajn sistema otvaranja sa donje strane sa aluminijskim ili plastičnim adapterima za ugradnju i rad sa klasičnim unutarnjim i vanjskim fasadama.

EXTE ELITE XT idelna je i kao podžbukna kutija na novogradnjama. Poklopac za održavanje koji se nalazi sa donje strane omogućava vam potpuno oblaganje unutarnje i vanjske strane žbukom.

Dubine okvira prozora mogu biti do 92 mm dok širina otvora za održavanje iznosi 100mm. To je sasvim dovoljno za svako moguće održavanje.

Sistem nudi nekoliko vrsta adaptera od aluminija i plastike koji se mogu zašarafiti sa strane kada je kutija podfasadna, što omogućuje lakše postavljanje fasade. Sa otvaranjem sa donje strane ne postoji rizik spadanja izolacije koja je fiksirana. Sve ovo omogućuje rad na mjestu instalacije.

 

JEDNA VODILICA ZA SVE

Samo je jedna vodilica dovoljna za mini (lijevo) ili maksi (desno) lamelu.Na našem skladištu dostupna je i aluminijska vodilica istih dimenzija kao na slici prikazana PVC vodilica.

exteel2exteel1


EXTE RIJEŠENJA SASTAVLJANJA

Ekstremno čvrst nosač ležaja sastoji se od univerzalnog nosača sa rupama za učvršćivanje. To nam omogućuje pričvršćivanje svake vrste konvencionalnog motora. Nosač ležaja ulazi u odgovarajuće ležište na poklopcu kutije i može se okretati do 12° zbog dobivanja idealne pozicije štelovanja šarafa motora.
 
Kada se namjesti nosač ležaja u ležište on se pričvršćuje osiguračem (crveni dio na fotografijama) . Osnovna prednost je što nema više potrebe za metalnim nosačem ležaja . Osim smanjenja troškova nosača zamjenom za plastični, ovaj nosač pruža i dodatnu prednost u rastavljanju. Naime kada se osigurač izvadi čitava roletna se može osloboditi i spustiti čak i ako je motor pokvaren.
 
Jednostavnost pruža više: nosač ležaja napravljen od čvrste plastike koja se koristi u auto industriji ima jako dug rok trajanja. Crveni osigurač potpuno fiksira nosač u ležište, a jednostavan je za ukloniti u sučaju problema.

exte-str4   exte-str42


RIJEŠENJA ZA PODJELU

exte-str53Slika : Pomaknuta podjela sa graničnikom podjele, gurtšajbom i dvodjelnom zaštitom za brzo sastavljanje. 

Zid podjele je zašarafljen u kutiju. Specijalni dodatci su dostupni za uparivanje ili razdvajanje. Jedna specijalna opcija ovoga riješenja je da se rotirajući dodatci mogu umetati kroz zid podjele koji je dovoljno velik za osovinu od Ø 40 do Ø 60 što uvelike pomaže rastavljanju , pogotovo sa projektima gdje je potrebno naknadno ugrađivanje i pomjeranje. Ovo visokokvalitetno rješenje sa pomaknutom unutarnjom pregradom omogućuje kompletnu podjelu nosača ležaja pomoću dva poklopca. To onemogućuje ‘trošenje’ zaštitne ljuske . Spajanje i rastavljanje je također lakše zbog ove dvodjelne zaštite

 

 

 

 

exte-str5exte-str52
Slika 1: Klasična podijela dvije roletne dvije komande
Slika 2: Prolazna podijela,dvije roletne jedna komanda

SISTEM ZA INTEGRIRANE KOMARICE

exte-str7-1Komarica kod EXTE ELITE XT kutije je smještena između roletne i prozora. Zbog toga komarica ne reducira kapacitet namotaja roletne.

Komarica može, a ne mora biti smještena u zaštitnoj aluminijskoj oblozi i radi pomoću opruge integrirane u osovinu komarice. Ovaj način omogućuje komarici neovisnost u odnosu na roletnu i kutiju te se može lako postaviti u bilo kojem trenutku.

 

 

 

 

 

 

tablica

Komarica se može dodati kroz bilo koji od odabranih otvora za održavanje, iznutra, s vana ili s donje strane. i to na sve otvore do visine 2,4 metra uključujući kutiju. Sve je napravljeno da ta operacija bude brza i jednostavna.

Vodilice za roletne kutije EXTE ELITE su specijalno pripremljene za ovu svrhu. Potrebno je samo ukloniti zaštitni dio vodilice za komaricu i umetnuti aluminijski dio koji je predviđen kao vodilica komarice.

exte-str6   exte-str62

Slika 1: Prikaz integrirane komarica EXTE ELITE XT u zaštitnoj aluminijskoj tubi.

Slika 2: Prikaz vodilice roletne koja se lako pretvara i u vodilicu komarice.Sličan princip se primjenjuje i na aluminijskoj vodilici predviđenoj za ovaj sistem.


EFIKASNA TOPLOTNA IZOLACIJA

Očuvanje energije postalo je jednostavno
Osnovna pravila vrijednosti kada pričamo o toplotnoj izolaciji kod sistema za roletne su točno definirana. Pravila su propisana od strane Europske komisije za građevinske standarde.
Kada se ugrađuju na nove zgrade, roletne se smatraju kao dio vanjskog zida. Vrijednosti termalne zaštite i termičkog mosta kod prozora su propisane. 
Kada promatramo renovacije i stariju izgradnju na roletne se gleda kao produžetak gornjeg prozorskog okvira i dodaju se površini prozorskog elementa kao vrijednost. 
table400
 
Minimalni zahtjev toplotne izolacije ima vrijednost USB <=0,85 (W/m2K) i fRsi>=0,70. Vrijednosti EXTE ELITE XT postiže vrijednosti koje možete vidjeti u tablici.
Sve potrebne testove i certifikate možete dobiti od strane EXTE-a i oni mogu biti prezentirani na zahtjev inspekcije.
 
Unaprijeđena toplotna izolacija pomoću izolatora uz zid je opcija koju sve više zahtijevaju arhitekti.
Sistem kutije za roletne EXTE ELITE pruža perfektnu toplotnu zaštitu po standardima Europske Unije.

kartice